Marathon over nieuwe rijksweg

Rijkswaterstaat Limburg houdt op zondag 16 december een marathon over de ruim 42 kilometer lange nieuwe A73-Zuid tussen Venlo en Maasbracht.

Het traject is nu nog in aanbouw. Dat maakte Rijkswaterstaat donderdag bekend. De nieuwe snelweg is toevallig ongeveer 42 kilometer lang en dat bracht Rijkswaterstaat op het idee van een marathon. ,,Een marathon strekt zich uit over een lengte van 42 kilometer en 195 meter, en daarvoor hebben we hier precies de ruimte”, zei een woordvoerder donderdag.

Rijkswaterstaat wil het evenement binnen het bereik van zoveel mogelijk lopers brengen door ook een estafettemarathon in het programma op te nemen. Momenteel vinden de voorbereidingen plaats in samenwerking met marathon-specialisten.

Aan het exacte parcours wordt nog gewerkt, zei de woordvoerder. ,,We denken middels deze marathon zoveel mogelijk mensen op een bijzondere manier kennis te laten maken met de nieuwe snelweg”. De officiële opening van de nieuwe snelweg vindt niet lang na de marathon plaats, zodat die nog voor 1 januari open gaat.

Een gedachte over “Marathon over nieuwe rijksweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.