Kerstloop

Na de marathon van afgelopen zondag heb ik vanavond weer met de groep meegetraind. De spieren van de benen voelden goed aan. Oke, ik voelde nog wel iets, maar niet dusdanig om thuis te blijven. Vroeger kon ik na een marathon een week niet lopen en moest ik bij wijze van spreken achteruit de trap af. De laatste jaren ben ik meer marathons gaan lopen. En bij mij werkt dat echt. Voorheen was ik blij dat de Rotterdam Marathon (de enige die ik toen zo’n beetje liep) er op zat, zodat de lange afstanden voorbij waren. Ik liep wel halve marathons. In januari gingen we dan weer beginnen met de duurlopen en zo sleepte ik mezelf weer richting april. De marathon was dan echt altijd afzien: zware benen, wandelen, misselijkheid, etc. Puur onervarenheid en niet voldoende loopkilometers in de benen.

Nu ik meer marathons loop, heb ik daar allemaal geen last meer van. Ook het drinken heb ik met de jaren geleerd. Ik kan veel en van alles drinken. Dat is een voordeel. De afstand van de marathon is ook geen onoverkomelijk probleem meer, het gaat meer om de snelheid waarin je de marathon loopt. Dat maakt het zwaar. Specifiek trainen voor de marathon doe ik ook niet echt veel meer. Dit jaar heb ik 8 (ultra)marathons gelopen. Trainen voor de lange afstand is dan niet altijd meer nodig. Het is eerder verstandiger om dat niet te doen. Heel soms nog een lange duurloop. Dat ligt eraan hoelang het is geleden dat de vorige marathon was en in welk tempo ik de marathon wil lopen.

Komende zondag loop ik de Kerstloop bij Energie. Dit is de afsluitende wedstrijd in het kader van de Topreis loopserie. Er kan uit verschillende afstanden worden gekozen: 5 km, 10 km en 10 EM. Ik loop de 10 EM. Ik zal niet voluit gaan lopen. Dat bewaar ik voor een week later. Eens kijken of ik met een clubgeno(o)t(e) kan meelopen in een tempo van ongeveer 12 km per uur. Voorinschrijven voor de Kerstloop kan tot en met 14 december a.s. via deze link. Na-inschrijven kan bij de start. Deze is voor alle afstanden om 13.00 uur. Let op! De start/finish (Escudostraat 2, 2991 XV Barendrecht) bevindt zich ruim 2 km van het clubgebouw van Energie. Omkleden kan bij de start/finish in een grote tent. Douchen is mogelijk in het clubgebouw van Energie. Het parcours gaat geheel over geasfalteerde fietspaden rond Barendrecht en Ridderkerk met slechts één viaduct erin. Hier staan de verschillende routes: 10 EM, 10 km en 5 km.
Dus kom zondag gezellig naar Barendrecht!!

8 gedachten over “Kerstloop

 1. Toevallig moet ik zondag een 10m op 1/2 marathontempo (5.15) lopen…..misschien kom ik dat wel bij jullie doen. Ik denk er nog even over na. In een groep lopen is makkelijker dan in m’n eentje….

 2. Hmm, zoals je het schrijft is marathon lopen wel heel gemakkelijk. Maar al met al vond ik het flink aanpoten. Maar moet wel zeggen, aankomend jaar zelf 3 op de planning, dus we zullen zien. 🙂

 3. Zo klinkt het “simpel”….maar ik vind het nog steeds een topprestatie… marathons lopen.
  Lijkt me heel gezellig lopen in Barendrecht… misschien volgende keer ;0)

 4. En vergeet de roparun tussen door niet!.
  En inderdaad gaat het steeds makkelijker als je meer marathons loopt, maar ik ben nog een beginneling en moet nog veel leren.
  Toch knap allemaal Hans.
  Groet rinus.

 5. Ik ben het helemaal met je eens,inderdaad, hoe meer marathons je loopt hoe gemakkelijker het gaat, en het herstel gaat ook sneller,is ook bij mij opgevallen. Heel mischien kom ik zondag ook naar Barendrecht!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.