Heerlijk avondje

Deze week twee keer een kort stukje van ongeveer 9 km getraind. Vorig weekend voelde ik mijn hamstring een beetje. Van de week gelijk even naar de fysiotherapeut geweest.

Mijn heiligbeen was weer een klein stukje uit het lood. Gevolg bij mij is dat er aan de hamstrings ‘getrokken’ gaat worden. Ik weet inmiddels wat het is en moet gewoon eens in de zoveel tijd naar de fysiotherpeut. Soms gaat het langere tijd goed, soms gaat het eerder fout. Een echte oorzaak is er niet voor te geven. Kan bijvoorbeeld gebeuren als ik me verstap. Overigens merk ik daar niets van. Pas als ik mijn hamstrings voel, weet ik dat het fout is. Dan kan ik nog proberen het met rekken weer goed te krijgen. Maar als het al ‘te ver’ is, moet ‘de boel’ recht gezet worden. Het is nu (nog) niet dramatisch en ik verwacht geen nadelige gevolgen voor komende zondag.

Dan het bericht dat de Bruggenloop Rotterdam a.s. 22 februari 2009 niet doorgaat. De loop wordt verplaatst naar 20 december 2009. Wat is daar de exacte reden van? Ik vind dit besluit vrij kort voor de loop genomen? De organisatie geeft deze verklaring:

“Waarom deze ingrijpende aanpassing? Als organisatie zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden tot verbeteringen. Het belang van de loper staat daarbij voorop.
De Bruggenloop Rotterdam is de afgelopen jaren uit z’n jasje gegroeid, vooral vanwege het enthousiasme van de vele deelnemers. Dankzij de metamorfose kunnen we de kwaliteit van het evenement verhogen. Dankzij de sfeerrijke decembermaand kunnen we de lopers méér entourage en beleving bieden. En dat alles op een parcours dat nog steeds het unieke in zich heeft van de karakteristieke Rotterdamse bruggen. Een aantal dingen zal veranderen, zoals de locatie van start/finish.”

Ik vraag me na deze verklaring nog steeds af, waarom op dit moment dit drastische besluit is genomen? Als de start-/finishlocatie in februari 2008 al niet toereikend was, dan had men eerder kunnen ingrijpen. Dat december sfeerrijker is dan februari, lijkt me geen argument om een loop op zo’n korte termijn te schrappen verplaatsen. Ik ben heel benieuwd wat de veranderingen zullen worden.

Waar deze organisatie (denk ik) geen rekening meehoudt, zijn andere hardloopevenement die altijd in dit weekend in december in de regio gehouden worden, zoals de Kerstloop in Barendrecht, die onderdeel uitmaakt van de loopreizenserie, de schitterende Linschotenloop en de Pallandtloop, onderdeel van het Van Buuren Running Circuit.

Allen zijn zeer sterke evenementen, die de echte hardloper wel eens weg kan houden bij de Bruggenloop.

Dan wens ik natuurlijk iedereen een fijne Sinterklaasavond.

Vandaag heb ik weer mogen acteren als de knecht van de Sint. Het was weer bijzonder om de verbaasde, lachende, huilende, angstige en vrolijke kindergezichten te zien. Als uits(mijter) nog een Sintfilmpje.

14 gedachten over “Heerlijk avondje

 1. Hé, een jeugdfoto van Running Hans. Wat een Sint pret zeg.
  Heel veel succes vandaag. Dat je maar niet aan het elastiek van de groep komt te lopen.

 2. Schattige foto van dat kleintje met de mijter, heel herkenbaar hier!! Van de pieten zijn ze niet bang, maar als Sinterklaas binnenkomt dan zijn ze toch heel stillekes. Veel plezier als Piet en als loper zondag!!

 3. Veel succes zondag en hopelijk heb je het juist bij dat gedoe met je heiligbeen. Misschien een idee om aan goedheiligman een nieuw (goed)heiligbeen te vragen..?

 4. Zouwe de touwe het houwe. Dat elastiek maak ik me niet druk om, maar jouw stringetjes/touwtjes aan de achterkant van je benen moeten heel blijven.
  Gaat wel lukken joh !

 5. Het verbaast me niets dat organisatie St Rt M een evenement zomaar verplaatst.
  Zij trekken zich ook totaal niets aan van regiolopen want zij zijn een puur commerciele instelling die geld moet verdienen en salarissen uit betalen dus vanuit die optiek snap ik het wel maar sportief en overleg?? Zoals het bij veel zaakjes is het financiele belang waarschijnlijk ook de drijfveer om het evenement te verplaatsen. Ik kom zondag lekker chinezen bij Spark en spreek jullie daar.

 6. Hans heel veel plezier een zondag hou het heel zou ik zeggen, ik zal het missen het was verleden jaar wel mijn snelste marathon en daar was jij een belangrijke schakel in !!!

 7. Tja dat heb je zo rond deze tijd. Alles wat heilig is verplaatst zich. Vanuit Spanje naar Nederland. Bij jou uit het lood. Fijn dat het zondag geen problemen gaat geven. Heel veel succes zondag aan het elastiek.

 8. Dag Hans eh… Piet,
  De Sint heeft begrepen dat je je uitstekend van je taak hebt gekweten. Zelf was hij ditmaal in het Westen, toch belangrijk dat hij de laatste jaren allemaal Pieten heeft rondlopen die de Zwarte Pietenschool hebben doorlopen!
  De Sint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.