Van alles wat

Dinsdagavond deed ik sinds jaaaaaaren weer eens mee met een wegtraining van de A-groep. Bij een baantraining kunnen die snelle gasten niet zover van me weglopen. Doen ze dat wel, dan zie ik ze vanzelf weer van achteren naderen. Heel handig. Dinsdag dus op de weg. En dan moet je wel bijblijven. Anders loop je in no time alleen op de wereld in de polder.

Het programma bestond uit 15 x 2′, pauze 1′ wandel/dribbel. Tempo: bijblijven. Het viel me niet tegen. Ik was zelfs geen laatste. Totaal werden het een kilometer of 14. Hier staat het overzichtje met alle kilometers en hier de data in Garmin Connect.

In deze tijd van het jaar word je overgoten met jaarafsluitingen, uitjes, borrels, etc. Woensdag was er ook eentje. Een groep collega’s vierde hun uitgestelde verjaardagen. In de plaatselijke Ierse pub (by the way: bij Energie is het plan opgevat om na het succesvolle weekend op Terschelling wederom een uitje te plannen: zie deze link. Zodra dit concreet wordt, volgt meer informatie) werd het nodige ale naar binnengewerkt. Aangevuld met hele foute hapjes (lees: NMVV – Niet Marathon Verantwoord Voedsel).

Gisteravond een afdelingsuitje van het werk. In Rotterdam werd jazzclub Biblio bezocht. Aldaar werd de meute in groepjes van ca. 6 tot 8 personen gedeeld en werd er een heuse popquiz gespeeld. Nummers vanaf de jaren ’70 vlogen door de zaal. En dan maar raden met z’n allen. Was leuk om te doen. Uiteraard werd de quiz afgewisseld met heel veel NMVV en ook met NMVD(rank). Trainen zat er gisteren dus niet meer in. Vandaag komt er ook weinig van en morgen moet ik rusten voor zondag ;-).

En dan komende zondag. De marathon van Spijkenisse. Ik lees hier en daar dat er 21 webloggers “over de brug komen” (dit begrip zal misschien alleen Pim herkennen). De startlijst is de afgelopen dagen langer en langer geworden. Vorig jaar liep ik mijn 50ste marathon in Spijkenisse met startnummer 50 (komende zondag loopt een hele bekende weblogger met dit mooie nummer; succes gegarandeerd dus). Zondag wordt het mijn 57e marathon en jullie raden het al. Startnummer 57 zal op de voorkant prijken. Bedankt organisatie.
De voorbereiding geeft al zoveel plezier dat het zeker een succes gaat worden. Vier hazen en twee blonde konijntjes gaan zondag weg op een eindtijd van 3.30. Ik heb eens even zitten rekenen, en heb vastgesteld dat ik de zwakste minst sterke ben van het groepje. Nu gaat het natuurlijk niet om mij en ga ik er ook niet vanuit dat ik de geplande eindtijd ga halen. Uitlopen blijft het belangrijkste. Ik zal wel mijn best doen zolang mogelijk bij te blijven en proberen de dames onderweg te overladen met positieve mededelingen. ,die toch niet waar zijn, maar dat weten zij niet. Aan het weer zal het niet liggen. Leen heeft mooi weer voorspeld.


Komende zondag veel webloggersshirt in Spijkenisse (created by John de Boer)

Heb je nog geen wedstrijd gevonden voor komend weekend, dan kan je nog altijd terecht bij de Kerstloop van Energie in Barendrecht. Een mooie en goed georganiseerde loop uit de loopreizen.nl serie over 10 EM, 5 km en 10 km. Hier staat de routekaart.

Ten slotte nog wat promotie voor de harTverscheurende actie van mijn pupil. Er is ondertussen al genoeg overgeschreven en gezegd. Ook voor deze mooie actie heeft John een logo gemaakt (zie hiernaast). Zet hem op je log en zet je in voor deze actie.

Na het overlijden van haar schoonvader kwam zij op het idee om geld in te zamelen voor de hartstichting. Dit heeft zij verbonden aan de marathon van Rotterdam, die zij gaat lopen. Er zijn sponsorformulieren beschikbaar waarmee ook jij geld kunt inzamelen. Een sponsorformulier kan je opvragen bij Jacqueline. Verzamel je minimaal 100 euro op je sponsorformulier, dan krijg je een mooi harTloopshirt van Newline.
Neem een voorbeeld aan MarathonTon. Hij gaat zich met zijn collega’s inzetten voor deze actie. 23 lopers die aan de haal gaan met de formulieren. En allemaal willen ze het minimale bedrag van 100 euro halen.

Wil je alleen een bijdrage geven, dan is dat natuurlijk ook van harte welkom. Lever je een mooie bijdrage, dan word je zeker genoemd op de log van onze Zeeuwse. Bijdrages kunnen ook gedeponeerd worden in de collectebus, waarmee je Jacqueline de komende maanden door het land ziet razen. Om het geheel nog meer op te luisteren hieronder de creatie van onze bannerexpert Maurice over deze actie. Fijn weekend en iedereen veel loopplezier.

15 gedachten over “Van alles wat

 1. Het blijft kriebelen om morgen naar Spijk te komen, maar ik ga het helaas niet redden.
  Wat een happening gaat dat worden met al die bloggers. Succes met je 57ste, HaasHans.
  In Linschoten ben ik er weer bij.

 2. Gaat gezellig worden in Spijkenisse ; dat feestje wil ik natuurlijk niet missen. Jammer dat ik jullie niet bij kan houden in het eerste gedeelte maar… er is een 2e weblog groep (rinus, pim en koen) en na mijn HM moet ik natuurlijk bij de finish staan om jou tesamen met de dames op de foto & video te zetten.

 3. Allemaal onwijs veel plezier in Spijkenisse. Het begint steeds meer te kriebelen. Ik wil ook dat soort afstanden, wellicht met een hele meute webloggers, afleggen.

 4. Bedankt voor het promoten van de hartlopenende webloggers hartstichtingactie 🙂
  Succes met hazen zondag. Dat gaat heel gezellig worden met 21 webloggers …. tot dan !!!

 5. Hans (en mede webloggers), veel succes zondag. Uiteraard ben ik ook van de partij als coach voor Andy die een aanval op z’n pr gaat wagen. Hij heeft er keihard voor getraind dus dat moet lukken. Ik hoef maar 2.55 uur op de bike te zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.