Record aantal deelnemers Trainingsloop

De kwaliteit van de Marathontrainingslopen bij Energie spreidt zich steeds verder over het land uit. Altijd is geprobeerd het evenement kleinschalig te houden. De kwaliteit blijft hierdoor hoog. Prima verzorging, goede hazen, kleinere loopgroepen, etc. Vandaag is er een record bereikt: 292 deelnemers. Per groep is dat gemiddeld ruim 32 lopers. Carlo, PetervG en ik liepen vandaag met nog 38 enthousiaste lopers (totaal dus 41) in de groep die 29 minuten per 5 kilometer moest lopen. Twee weken geleden liepen we 23 km, nu stond de 25 km op het programma.

Vandaag was de fietsbegeleiding in handen van Trudie Vos en Rick Vos (geen familie). Na 100 meter neemt Trudie het woord: “Hallo, ik ben Trudie … en somt de gouden huisregels van de trainingslopen feilloos uit haar hoofd op. En luisteren doen ze dan hoor. Bedankt Vosjes dat jullie de weg weer vrij hebben gemaakt en wij veilig konden lopen.

Het doel was vandaag om de 25 km in een tijd van 2:25 te lopen. De verschillende groepen proberen precies op tijd de afstand af te leggen. Trainer/coach/organisator Kok maakt er zelfs een heuse competitie van. Nu zijn er groepen die allerlei afleidingstactieken inzetten, maar daardoor laten wij ons niet beïnvloeden.

Het parcours lag er mooi bij, ondanks het beetje sneeuw van gisteravond. Wind stond er nauwelijks. Met een grote groep gingen we dus op pad. Peter hield de achterhoede in de gaten. En daar had hij heel wat werk te verrichten. Hoe meer deelnemers, hoe meer afvallers. Je ziet het ook vaak bij de grotere trainingslopen voor de Rotterdam Marathon. Groepen van 100 man/vrouw, waar de één na de ander moet lossen. Hoe meer zielen, hoe meer lopers in een te snelle groep starten.

Wij draaiden onze kilometers lekker weg. De klok werd goed in de gaten gehouden. De 20 seconden die we twee weken geleden naast de te lopen tijd zaten moest nu verbeterd worden. De beste pacers van 2009 hebben immers een naam hoog te houden ;-). Op 5 km gaf garmin 28’50” aan. Heel netjes met de eerste drankpost in aantocht. Ondanks de hoeveelheid lopers ging het drinken vrij snel. De tweede (en derde) drinkpost werd vandaag bemenst door studenten die een opdracht moesten uitvoeren voor hun opleiding. Ik moet zeggen dat de organisatie van deze drankpost (onder de bezielende leiding toezicht van Koos) prima is verlopen. Uiteraard werd wel de ontbijtkoek van Jopie gemist, maar dat komt de volgende loop vast helemaal goed ;-).

Om een lang verhaal kort te houden. Het was een topdag waarin wij na 2:25:00 over de finish kwamen. Bianca en Bas bedankt voor jullie massage. Oh ja, de buff wordt de nieuwe mode ;-). More pictures by Kok.

21 gedachten over “Record aantal deelnemers Trainingsloop

 1. Hoi Hans, veel plezier in Schoorl, houdt vooral alles heel voor Apeldoorn. Nog mijn complimenten voor de strakke organisatie bij de trainingslopen van Energie. Beslist een aanrader voor iedereen die zich wil voorbereiden op Rotterdam!!
  Richard Groenendijk (www.runningrichard.com)

 2. Jullie verdienen een pluim en toch altijd fijn om te lezen hoeveel jullie als club allemaal doen.
  En die massage is natuurlijk ook heerlijk.
  Groet Rinus.

 3. Ha Hans,
  Stond strak die buff! Net als jullie tempo’s.
  Hoeveel lopers kunnen we behappen als club? 300 lijkt mij wel het max. Maar je kan toch ook geen inschrijfstop hebben.
  Op naar de 28 km, ben benieuwd of we ons dan eens geen zorgen hoeven te maken over sneeuw of andere winterse ongemakken.

 4. Het verbaasd me niks dat vele lopers bij Energie mee trainen voor Rotterdam.
  Hazen van superniveau, lekker makkelijk lopen, niet rekenen, alleen lopen en drinken en volgen.

 5. Mooi precies gelopen Hans, Zo te lezen een prima organisatie, Ook bij Fortuna was het gisteren een test loop over 25 km, niet echt mijn ding is gebleken,ik heb er maar een hele marathon afstand van gemaakt. Maar ik kom zeker n keer bij jullie lopen,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.