Marathonplanning

Na mijn simpele afgetekende overwinning loopje in het marathongeweld van afgelopen vrijdag zijn de benen 4 dagen op tafel gegaan. Altijd lekker die verplichte rust na een marathon. Ik voelde de spiertjes ietsjepietsje meer dan na Rotterdam. Nog niet in die mate dat ik weken rust moet houden. Vanmiddag zijn Gudy en ik in Barendrecht wezen kijken naar de clubgenoten die het bevrijdingsvuur hebben opgehaald bij Cafe De Wereld Hotel De Wereld in Wageningen. Een prestatie van formaat om ’s nachts even 100 km te overbruggen. Burgemeester Van Belzen van Barendrecht ontstak het vuur.


Burgemeester Van Belzen ontsteekt het bevrijdingsvuur onder toeziend oog van de lopers

Zien lopen, is doen lopen. Bij thuiskomst vanmiddag heb ik mijn schoenen uit het vet gehaald. Een kort programma in Garmin gestopt 10 x 300; pauze 100m herstel, en gaan. Het ging lekker. Totaal 7,6 km gelopen. Nergens last van en geen gevoel dat ik 5 dagen geleden mijn 4e marathon van dit jaar liep.


RH met Mark en Ton @Leiden2008

Dus gaan we lekker door met marathons plannen. Zoals bij velen bekend is dat de afstand die ik het mooist vind. Ik plan meestal niet heel veel ver vooruit, maar kijk wel wat ik zou willen en vooral kunnen lopen. Ja lopen. Ik las laatst bij Leonie dat zij niet traint, maar loopt. Dat vond ik wel een mooie uitspraak. Uiteraard moet mijn brakke gestel wel heel blijven. Garantie tot aan de deur. Wat gaan we zoal doen dit jaar, en waarom: (* = ingeschreven; ? = misschien, zou kunnen, mogelijk wel of niet of toch iets anders)

Nou het ziet er allemaal leuk uit. De praktijk is vaak weerbarstiger dan de theorie. We zullen zien wat het gaat worden en waar ik nog moet gaan schuiven. Dan is ook nog vermeldenswaardig dat de Marathon Amersfoort in ere wordt hersteld. Op 12 juni 2011 zal de 2e editie worden gelopen.

En zeg nou zelf, hier wil je toch een marathon lopen en zeker over de finish komen.

21 gedachten over “Marathonplanning

 1. Leuke planning weer, blijft ook gewoon leuke afstand en zeker zo, beetje rusten tussendoor en op naar de volgende.

 2. Hans goedemorgen,
  Ik zie dat jij de 4.00 uur gaat pacen in Leiden. Ik wil heel graag aanhaken, maar ben wel benieuwd wat je aan tijd per kilometer wil gaan lopen, en wat jullie doen bij de “water” posten, even stoppen, of door lopen??
  Hoop dat je me wat wijzer kan maken, tot zondag de 16e wellicht!!
  Bedankt, Stef Moison

 3. 3 Marathons in 1 maand………….. ik maak een buiging !
  mooi lijstje Hans, Amersfoort 2011 loop ik met je mee
  groet Marco

 4. Tjonge jong wat een plannen. Maar het is zoals je zegt … heel blijven . En Leonie heeft natuurlik helemaal gelijk… wij trainen niet wij lopen. Nog bedankt voor de mooie foto’s

 5. Elke marathon lijkt, in de positive zin van het woord, een training. Lees zelden dat je het zwaar had en met het snot voor de ogen over de finish komt. En dan ook nog in een mooie tijd.

 6. Heel even dacht ik dat je een ietsje verwaand ging worden: simpele en afgetekende overwinning, hihi! Dat schept namelijk verwachtingen, hè! En je hebt een mooi lijstje samengesteld om dat waar te maken! maar zonder gekheid; het is zeker een mooi lijstje, veel plezier alvast met het lopen, want trainen doe je dan zeker niet meer?
  Groet, Ruud

 7. Een indrukwekkende lijst.
  Ik denk dat ik Amersfoort ook maar in mijn planning op moet nemen, na de parcoursverkenning 😉 van vorig jaar.

 8. Van onze trainster moesten we gisteren 15(!) x 300 met 100 rust. Indrukwekkend programma voor de rest van het jaar. Geen Zeeuwse kust dit jaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.