Spijkenisse Marathon met p.r. garantie

Komende zondag staat hij weer op het programma, de Spijkenisse Marathon. De vijfde editie alweer. Een lustrum. Nog niet voor mij, want ik sta voor de 4e keer aan de start. Ieder jaar heb ik redelijk loopweer meegemaakt. En nu, midden in de periode als Koning Winter alles uit de kast haalt, lijkt het toch weer een mooie loopdag te gaan worden: Vrijwel droog, 6/7 graden en een zwakke noordwesten wind, kracht 3.

2007
Zoals bekend loop ik nog wel eens een marathon. Zo ook 3 jaar geleden. Het was zondag 9 december 2007. Dit keer had ik met Karel en Arjaan afgesproken om met hen mee te lopen. En je weet, als ik meeloop (meer doe ik echt niet hoor), dan is dat garantie tot succes ….. hmmm ;-). Maar ik deed het (als zo vaak) niet alleen. Clubgenoten Frans, Peter en trainer Kok (op de fiets) zaten ook in het begeleidingsteam. De Catweazle toverdrankjes die Kok voor Karel moest maken, hebben ook zeker geholpen. Na 35 km was Arjaan nog zo fris, dat hij wegspeert naar een dik p.r. (3:42). Wij bleven bij Karel, die de laatste kilometers de Oude Maas voor de Rijn aanzag, maar toch bijna een half uur van zijn p.r. afliep en finisht in 3:49. Ik loop die dag mijn 40e marathon. Hier lees je het hele verhaal.

2007: Arjaan (met pet links), Frans er achter (met pet), Karel en RH in Energieshirt en Peter in blauw jack

2008
In 2008 stond er wel een hele bijzondere editie van de Spijkenisse Marathon op het programma. Op initiatief van Ton liepen we met 11 Energie-atleten onze centipedemarathon: met z’n elven aan elkaar gebonden door middel van een elastiek. Een brok ervaring aan een touwtje: 320 marathons met een gemiddelde p.r.-tijd van 3:12. En dan moet je natuurlijk het nodige doen om de aandacht te trekken. Zelfs de krant werd gehaald. En dat alles deden we voor het goede doel. Met een enorm succes wisten we een mooi bedrag binnen te halen voor Kika. Behoudens een parcourswacht die door het elastiek heenging, de koplopers een keer de verkeerde kant afsloegen (filmpje op 3:45) en een begeleidster met een lekke fietsband, liep alles verder prima en kwamen we in 3:54 over de finish. Zelfs een interview kon onderweg worden afgegeven (filmpje TV Rijnmond, wel RealPlayer nodig). Ik liep die dag mijn 50e marathon met startnummer 50 op mijn borst. Hier lees je het hele verhaal.

2008: PeterK, RH, PetervD, Fred, PetervS, Frans (niet zichtbaar), John, PetervG, Arjaan, Ton en Gerard (vlnr) in de laatste meter op de atletiekbaan van AV Spark

2009
Afgelopen jaar was ook weer een bijzondere met p.r.-garantie. Ik was niet helemaal fit en de vraag was zelfs of ik kon starten en dan ook nog zou finishen. Gelukkig was er nog een goeie haas ingehuurd: Jan. Dit keer was het Martine die naar een p.r. gelopen moest worden. Eigenlijk kan ik er kort over zijn. Het ging prima met ons allen. Met z’n drieën kwamen we over de finish met een geweldig p.r. voor Martine: 3:32. Die dag liepen er meer een p.r., zoals Leonie. Ik liep die dag mijn 57e marathon met startnummer 57 op mijn borst. Hier lees je het hele verhaal.

2009: Jan, RH en Martine in de polders rond Spijkenisse

2010
De Spijkenisse Marathon met garantie tot succes. Je raadt het al. Voor komende zondag heb ik wederom een p.r.-garantie afgegeven. Jacqueline hoeft alleen maar mee te lopen. Dat het gezellig wordt met veel Energiers en webloggers aan de start, is een ding dat zeker is. Velen lopen de marathon, maar er zijn ook atleten op de andere afstanden actief. Gudy zal de 10 km lopen. Ik heb begrepen dat er aan nog een atleet een p.r.-garantie is afgegeven ;-). Hoe meer, hoe mooier. We gaan het zien hoe laat de Spijkenissebrug zal worden beklommen (foto). Ik heb er in ieder geval zin in. Oh ja, het wordt marathon 69 met startnummer 71. Het kan niet altijd prijs zijn. Alhoewel. Fijn weekend.

2010: Zouden deze mannen weten hoe laat de p.r.-gangers het terrein van AV Spark op komen?

 

15 gedachten over “Spijkenisse Marathon met p.r. garantie

  1. PR gegarandeerd!
    Leuk stukje geschiedenis heb je al in Spijkenisse.
    Heb even zitten dubben om ook te komen lopen, doe het toch niet.
    Succes (vooral voor Jacqueline en Ton in hun PR-poging) en natuurlijk vooral veel plezier voor allen!

  2. Yes ben er ook, kan het niet laten en het is zo vlakbij, het wordt mijn 25ste van het jaar (86ste) en Natuurlijk gaan we voor binnen de 4UUR uitlopen in elk geval Succes Jacq, Hans en iedereen tot Zondag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.