Super Marathon Masters

Met 3 Energiers in de eregalerij

Ik weet dat er lopers zijn die veel meer marathons hebben gelopen dan ik. En dat ik deze atleten ook nooit meer zal inhalen qua aantal. Ik blijf positief dat ik ooit nog marathons kan lopen. Zo heb ik ooit al eens jaren geleden contact gezocht met de organisatie van de Marathon Rotterdam om na te gaan wie hoeveel keer de Marathon Rotterdam had gelopen. Hier heb ik nooit meer iets over gehoord.

Met veel genoegen las ik eerder dit jaar in een column van Mario Kadiks dat de organisatie jubilarissen in het “zonnetje” wil gaan zetten. Dat leek me wel wat. De organisatie zou dit idee gaan uitwerken. Vorige week las ik via clubgenoot Peter van Dartelen dat de regeling online stond op de website van de Marathon Rotterdam.

Ik las het volgende: “De Super Marathon Masters (m/v) is een loyaliteitsprogramma voor lopers die minimaal 9 x hebben deelgenomen aan de ABN AMRO Marathon Rotterdam.

Je treedt toe tot de Super Marathon Masters bij de 10e, 15e, 20e of 25e deelname aan de ABN AMRO Marathon Rotterdam. Je wordt na de finish gehuldigd en je krijgt een erespeldje, een oorkonde en een speciaal Super Marathon T-shirt. Als je meent voor de Super Marathon Masters in aanmerking te komen dien je direct na je inschrijving de uitslagen of kopieën van oorkondes van alle voorgaande edities per e-mail of per post aan te leveren. Alle Super Marathon Masters krijgen een ere-vermelding op de website van de ABN AMRO Marathon Rotterdam. Voor die vermelding kom je ook in aanmerking als je in het verleden deze marathon hebt gelopen maar nog niet toe bent aan een volgende jubileumrace of als je gestopt bent als marathonloper. Erespeldjes worden niet uitgereikt voor jubileummarathons die voor 2012 zijn gelopen. Je krijgt vanaf het eerste lustrum (10e keer) en volgende deelname een apart startnummer. Vanaf de 20e en volgende deelname aan de ABN AMRO Marathon Rotterdam krijg je een gratis startnummer voor de ABN AMRO Marathon Rotterdam. Alle Super Marathon Masters krijgen na hun 25e deelname ieder jaar 2 gratis tribunekaarten. Zie ook ons wedstrijdreglement voor de Super Marathon Masters.”

Zoals je kunt zien ben ik inmiddels met 22 aankomsten op de Coolsingel opgenomen in de eregalerij. Dat betekent dat ik levenslang een startbewijs voor de Marathon Rotterdam kan krijgen, aldus Mario Kadiks. Is het toch niet voor niks geweest dat ik al die jaren mijn rondjes door Rotterdam heb gedraaid. In het overzicht staan ook clubgenoten Peter van Dartelen en Jos Lakwijk. Ik denk dat er wel meer clubgenoten zijn die minimaal tien keer deze marathon hebben gelopen. Ik zou zeggen, meld je aan. Willem Kloos, Willem Richter, Cor Vingerhoed en Mattie Trommelen zijn de toppers van de Super Marathon Masters. Mogelijk melden zich binnenkort nog veellopers.

Mijn 1e Marathon Rotterdam in 1987 (2260)

13 gedachten over “Super Marathon Masters

 1. Pingback: Het duurt wel lang | RunningHans

 2. ik droom nog steeds van de coolsingel… in 2012 hoop ik daar aan te komen, enne jij verdient die ere plaats !
  Enne een spoedig herstel vriendje !
  Ik zeg we eten samen een winegummetje in je stad ok?

 3. De Rotterdam Marathon heb ik slechts drie of vier keer gelopen (geloof ik), waarvan een of twee begin jaren tachtig. Wel leuk dat je nog een foto uit die tijd hebt. En wat Ruud schrijft, die 25x ga je halen!

 4. Toen jij je eerste marathon in Rotterdam liep moest ik nog beginnen met lopen! Leuke foto trouwens. Goed dat je op de lijst staat van diegenen die in het zonnetje gezet worden.

  Groet Mo

 5. Jij gaat zeker nog marathons lopen dat hoop ik voor je. Ik heb voor mezelf ook uitgezocht en ik heb deze marathon 14x uitgelopen, volgend jaar hoop ik dus ook mn 15de Rotterdam marathon te gaan lopen.

 6. Toch bijzonder dat je al 22 aankomsten op de Coolsingel hebt!
  (Ik heb pas 24 voltooide marathons in m’n hele “carriere”, die wat dat betreft dus niet bij jou in de schaduw kan staan.
  Hopelijk redt je bij de volgende editie je 23e, hoewel dat wellicht wat kortaf lijkt. Maar die 25x, die ga je zeker nog met gemak halen.
  En leuk, die foto uit ’87!

 7. Goeie aktie van de organisatie. Alleen het aantal marathons dat je in Rotterdam hebt gelopen is al aanzienlijk, dan al die andere nog.
  De 25 ga je zeker nog vol maken.

 8. Leuk dat je een pracht waardering krijg. Dik verdiend en je geef op deze wijze aan wat (De)Rotterdam (Marathon) voor jou betekend. Zou mooi zijn als je aan de start staat in april, take your time.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.