Het duurt wel lang

Een sporter die geblesseerd is, gunt zichzelf meestal (te) weinig tijd om te herstellen. Ik herken dat. In het verleden (het is namelijk heeel lang geleden dat ik echt gesport heb) had ik dat ook. Meestal was een week of twee weken stilzitten heel lang. Nu zit ik al sinds februari 2011 stil. Althans, een paar keer zijn de hardloopschoenen – zonder al teveel succes – aangetrokken. Ik kom onderhand in een fase dat ik het hardlopen niet meer mis. Ik raak er aan gewend. Daarbij komt dat ik mezelf wel kan druk maken en irriteren, maar daar heb ik mijzelf alleen maar mij. Geduld is een schone zaak.
Fietsen gaat mij beter af. Voor de kruisbandoperatie reed ik al afstanden rond de 100 km. Nu kom ik ook weer richting die afstand. Het voordeel van de “mooie” nazomer is dat ik al zeven weekenden achter elkaar heb kunnen fietsen. Regent het of is het echt koud, dan duik ik wel de sportschool in. Vorig weekend, met de mist, was het door de vochtigheid wel fris en nat. Het contact van mijn kilometerteller stopte er zelfs tijdelijk mee door het vocht wat er onder was gekomen. Ondanks de mist kwam ik nog altijd tot 82 km. Afgelopen zaterdag was het beter weer. Wel veel vind. Net voor het echt donker werd, was ik weer thuis: 98 km. Ondertussen heb ik neopreen overschoenen voor het fietsen gekocht. Ik hoop hiermee mijn tenen uit de vorststand te houden. Ondanks 3 paar !! sokken en 2 boterhammenzakjes (ik heb 2 voeten) lagen “ze” er tijdens de mistige rit toch nog bijna af. Mocht je trouwens nog behoefte hebben aan een paar overschoenen, ik heb nog een set in de aanbieding (te klein gekocht).

Dan bezoek ik natuurlijk nog steeds trouw twee keer per week de fysiotherapeut. Onlangs kwam ik hier voor de 50e keer dit jaar. Een feestje ;-). Hij is nog steeds tevreden en er zit nog steeds vooruitgang in. Ik merk wel dat het langzaam aan beter gaat. De knie wordt wat soepeler, fietsen en wandelen gaat beter en de oefeningen worden zwaarder. Maar, het duurt wel lang. Hardlopen kan en mag nog niet. Ik moet eerst bij de fysio doorstromen naar het zogenaamde “loopgroepje”. Dit is een groepje dat niet loopt, maar zich met specifieke oefeningen voorbereidt op het lopen, denk ik.  Oefeningen als squats (met gewichten), uitvalspassen en dan in één lijn doorlopen en met één been op een lage trampoline springen en dan de balans houden zijn inmiddels in het programma opgenomen.

In mijn vorige bericht, schreef ik over de Super Marathon Masters. De ere-lijst is ondertussen aardig uitgebreid. Clubgenoten Pedro en Jan zijn ook toegevoegd. Inmiddels al 5 Energiers in het klassement.
Eind oktober was ik supporter in Etten-Leur bij de Marathon Brabant. Heel veel bekende gezichten zag ik daar langskomen. Bloggers, twitteraars en energiers. Ik heb een paar foto’s gemaakt.
Zoals ik al zei gaat het fietsen goed. Begin november waren we een weekendje op Texel. Zowel op zaterdag als zondag kon ik het eiland rondfietsen. Aangezien ik met Pasen al op Texel was geweest kende ik al vele weggetjes en routes. Altijd leuk om dan even langs Stayokay te fietsen en te denken aan 1 april 2013.

Op 18 december is de Spijkenisse Marathon. Gudy zal daar de marathon lopen. Net als vele anderen. Ik zal op de fiets rond de 4 uur lopers rijden met een krat achterop de fiets. Daar kan je altijd een flesje drinken instoppen. Denk ik terug aan de Spijkenisse Marathon, dan komen er mooie herinneringen boven.

Arjaan (89), daarachter Frans, Karel (80), ik (77) en Peter (rechtsachter/blauw jack)

Centipede Marathon met 11 clubgenoten: Spijkenisse Marathon 2008

Met Leo, Jacqueline en Maurice op de fiets: Spijkenisse Marathon 2010

13 gedachten over “Het duurt wel lang

 1. Wat leuk dat je in Spijkenisse gaat meefietsen. Ik weet niet wie er op de 4 uur gaan pacen maar mail even naar de organisatie. Die weten het vast wel.
  Tot in Spijkenisse,

  Groet Mo

 2. Dat je maar snel mag doorstromen naar de ‘beginners’, klinkt wel heel raar;-) en idd fietsen is ook erg leuk, zeker met warme tenen.

 3. Je bewijst een topsporter te zijn Hans, jou geduld zal beloond worden.
  Denk dat het in begin erg moeilijk is maar na bijna een jaar went het vast wel. En je sport alternatief dus conditioneel blijf je in de buurt.
  Ga zo door topper.

 4. Mooie foto,s van Spijkcity marathon, ja ik heb ook heel leuke herineringen van deze marathon. Over 2 weken start ik weer en? jij gaat hem ook lopen volgend jaar, ik hoop het voor jouw. Ik ga je mischien zien op 18 dec,

 5. in 2012 graag samen weer aan de wandel, ik zeg een lekker winegummetje erbij ! in 2012 rennen we zeker samen een stuk Ok? deal? een spoedig herstel Hans !

 6. Aan motivatie ontbreekt het je gelukkig niet, dus hoewel het best lang duurt, komen we je zeker weer lopend tegen.
  Voor 42 kilometer fietsen op 18 december draai jij in ieder geval je hand niet meer om.

 7. Spijkenisse Marathon 2010, daar heb ik ook hele mooie herinneringen aan ;-). Ook had ik graag aan de editie van 2011 mooie herinneringen gehad …. helaas … blessure 😦 .. misschien volgend jaar weer ?? En uhhh wie weet lopen we dan weer samen #wiehaastwie? 🙂

 8. Het duurt inderdaad heel erg lang Hans. Is bijna niet vol te houden. Je bent wel al een aardige kilometervreter op de fiets geworden. Ik hoop dat je er snel weer bij bent. Ik zie je in ieder geval in Spijkenisse.

 9. Gudy veel succes in Spijkenisse! Ik ga langzaam beginnen en hoop ergens bij km 10 bij je aan te haken. Ik neem mijn eigen ravitalisering belichaamd door mijn zoon op de fiets mee. Ik hoop dat ik het volhoud in jouw kielzog tot 3:59:59

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.