Vorderingen

De vorderingen die een geblesseerde hardloper maakt zijn klein. Althans voor de loper zelf wel. Nu kan ik ‘mijn toestand’ niet echt een blessure noemen. Ik vond het eerder een gemis: geen kruisband. Dit is anders dan een spierblessure, een paar dagen auw aan de knie of een snotneus, zelfs een klein zweepslagje is dan niks. Ik heb vroeger wel eens doorgelopen met een blessure, omdat het ging. Natuurlijk niet verstandig. Maar dit is anders. Nu ging het echt niet meer.

In mijn vorige bericht schreef ik dat ik al weer lekker aan het hobbelen was. Minuutjes, zelfs series van 5 minuutjes met langere stukken wandelen. Sinds kort ben ik de boel een beetje aan het opvoeren met een soort snelwandelen annex zeer langzaam hardlopen. Laten we het de ‘shuffle’ noemen, maar dan niet dansend. Kijken of de knie dat leuk vindt. Op donderdag 22 maart deed ik voor het eerst “gek”. Half uur de shuffle en 3 x 10 minuten hardlopen en twee minuten wandelen, afsluitend met weer een half uur de shuffle. Ik kwam aan 13,5 km in een gemiddeld tempo van 7’09” per km.

De knie vond het ook goed. Dus dat smaakte naar meer. Ik keek eens naar de kalender van de maand april. Dat schoot al op. Ik keek nog eens. En ik keek hier naar. Aangezien ik dichtbij de laatste link woon, begon ik op zaterdag 24 maart aan een leuk rondje Rotterdam-Zuid. Als je bij de juiste linkjes kijk, zie je enige overeenkomsten van het parcours. Met mijn shuffle van een half uur, 12 minuten hardlopen en 3 minuten wandelen (en dat een paar keer) kwam ik na 23 km en 2:41:18 weer bij het beginpunt van het Rondje op Zuid aan. Dit keer lag het gemiddelde op 7’01” per km.

Dit ging goed. De knie was goed belastbaar. Het is nog geen hardlopen, maar het is in ieder geval wat. Op maandag 26 maart vertrokken Gudy en ik richting Overijssel voor een midweekje Landal. Ook die dag liep ik hard en deed ik nog gekker. 5 km achter elkaar. Om het verhaal kort te houden. Een dag later 7,5 km en twee dagen later 10 km!! aan één stuk. De knie was wel ietsjes aan de stijve kant, maar zeker niet erger als het ooit was.
Dus gisteren liep ik weer een leuk stukje: 30 km om precies te zijn, want ik had weer op op de koelkast gekeken. Dit keer via het principe 20 minuten shuffle en 10 minuten “hardlopen” …… en dan kom je aan een gemiddelde van 6’42” per km. Je ziet dat ik de shuffle onder ‘de knie’ begin te krijgen.

Ondertussen kijk ik weer op de koelkast en heb ik bij de fysio al een visje uitgegooid. Hij vindt het een mooi doel. Later vroeg hij: “Wanneer is het eigenlijk?” “Uh, op 15 april”, zei ik. Ik train en droom nog even verder.

Advertenties

13 gedachten over “Vorderingen

  1. Ik zou zeggen wie niet waagt wie niet wint toch, meedoen dus, je hebt er 5u30 de tijd toch voor? Dan ben jij voor mij de winnaar, Maar wel voorzichtig hoor!
    Succes met je doel,

  2. Vind het echt geweldig dat je gaat focussen op Rdam. Jij als master hoort daar gewoon bij te zijn. Was erg leuk om weer eens bij te kletsen in Dord en we gaan elkaar dus zien op 15 april. Zo nu offline :).

  3. Ik vind het een prachtig plan, voelde hem zelf al een beetje aankomen. Gewoon proberen, en koppie erbij houden, niks forceren en je mag er toch 5 uur over doen?
    Als je het redt heb ik meer bewondering voor jou dan voor de winnaar!

  4. Prachtig verhaal Hans.Veel plezier met shuffelen,misschien een nieuwe manier van hardlopen?Succes met het behalen van je doelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s