Het was een tijd geleden

Zeeuwsetrainingsloop 2009

Zeeuwsetrainingsloop 2010

Zeeuwsetrainingsloop 2011

Zeeuwsetrainingsloop 2012

Als iemand het is vergeten of misschien nog nooit van heeft gehoord. Hierboven zie je de 4 edities van de #Zeeuwsetrainingsloop in beeld. Na zwart, wit, blauw, was dit jaar de dresscode: rood. De geruchten gaan dat 2013 roze (!!) of oranje wordt. We wachten het af. 2011 heb ik uiteraard gemist. Toen zat ik met mijn knie omhoog op de bank. Het was dus een tijd geleden dat ik erbij was. Dit jaar kon ik weer mee. De organisatie was natuurlijk wederom in handen van Jacqueline en perfect geregeld. Dank daarvoor.

De groep lopers wordt ieder jaar groter. Begonnen we destijds met alleen een handjevol webloggers. Door de uitbreiding van social media krijgen twitteraars en facebook-ers steeds meer weet van deze loop. Een training van ongeveer 23 kilometer over het parcours van de Marathon Zeeland. Bedoeld als training, verkenning van deze zwaarste marathon van Nederland. En niet zo maar 23 kilometer. Het zijn de laatste 23 kilometers van de Kustmarathon. Kenners weten hoe dit parcours in elkaar steekt. Het is zo erg dat gisteren atleten besloten om toch maar niet mee te doen op 6 oktober.

Er werd verzameld in Zoutelande. Daar waar de finish lag van onze loop. Met een heuse touringcar werd de rit naar de start gemaakt. Wel 30 lopers gingen vandaag namelijk van start. Nadat de chauffeuse de bus na een kwartiertje van de parkeerplaats kreeg gemanouvreerd, konden we vertrekken naar Vrouwenpolder. Het was warm vandaag. De wind stond mee en dat gaf nog minder verkoeling. Gelukkig kan ik ondertussen redelijk met de warmte omgaan. Aangezien het hoog water zou zijn en mijn kuit nog niet topfit is, liep ik met Esther en Jacqueline binnendijks over het asfalt richting Oostkapelle. Lianne en Anja vergezelden ons op de fiets. De echte bikkels gingen voor 6/7 km strand.

Ik had mijn camelbak op mijn rug hangen, (waar anders) zodat de vochtvoorraad op peil bleef. De 1,5 tot 2 liter was precies op bij de finish. Nadat de strandrunners de zandbak hadden verlaten konden we de duinen in. Ik heb herinner mij de twee keren dat ik er liep tijdens de marathon. Dat was toen niet echt fijn. Nu leek het beter te gaan. De heuvels kon ik makkelijk opkomen. Ben ik fitter dan toen? Of juist uitgerust na een jaartje stilstand?

Het voelde als thuiskomen tussen al die lopers. Bijkletsen met die en met die. Hartstikke leuk. Ook het ontmoeten van nieuwe atleten is inspirerend. Zo sprak ik met Lianne over mijn knie-operaties. Blijkt Lianne ook een kruisband te missen en mogelijk geopereerd te moeten worden. Sterkte Lianne.

Na de makkelijke heuveltjes stond ons in Domburg een verrassing te wachten. Fabiola

Fabiola en Günter

en Günter hadden een verversingspost ingericht. En niet zo maar een verversingspost. Noem het, en het was er. Geweldig. Een blikje cola, rozijntjes, stukje banaan gingen er wel in. Ook het stukje sportreep dat met Frank en Paola werd gedeeld. 😉

Na Domburg is het nog een kilometer of 12. Het werd warmer op het parcours. Lopers dwalen uiteen. Een groepje voor, een aantal er tussen en de hekkensluiters. Het maakt niet uit. Soms wacht je op iemand en loop je weer verder. Ik zie ook een aantal bikkels teruglopen en dan weer omkeren. Na Westkapelle komen de hele hoge trappen en duinen bij Zoutelande. Ik loop nog vrij makkelijk en besluit nog wat door te trekken. Dit levert nog 3 “snellere” kilometers op. Hier zie je de route in garmin connect.

Na de loop kunnen we een frisse douche nemen op minicamping Boogaard. Ook dit is goed geregeld. En als afsluitng van de dag moet er natuurlijk wat gegeten en gedronken worden. Dat doen we bij restaurant Het Verschil. De gezellige dag wordt afgesloten met een ijsje op de Boulevard van Zoutelande en een gigantische file om Zeeland uit te komen ;-). Maar dat had ik er graag voor over: Het was immers een tijd geleden.

17 gedachten over “Het was een tijd geleden

 1. Pingback: Het gaat steeds beter | RunningHans

 2. Wederom een mooie loop en zoals altijd gezellig, Super dat het zo goed gaat met lopen. De trail in de Jura heb ik van mudsweattrails.nl gehaald.

 3. Hi Hans,

  Leuk je ontmoet te hebben, maar ik weet niet meer met wie ik nog allemaal heb gekletst – ik kon ze niet aan de shirtkleur onthouden ;-). Volgens mij moet ik je ook wel bij Energie hebben gezien bij de trainingslopen. Geweldig dat je na je knie-avonturen zo terug komt.

  groetjes,

  Dorothé

 4. superleuk je eindelijk nog eens gezien te hebben Hans! Ik vond het alvast heel plezant om doen en ben nog niet ontmoedigd geraakt voor deelname aan de marathon zelf (maar mijn ambities heb ik wel serieus verlaagd, zal al blij zijn als ik binnen de 6 uur eindig, haha).

 5. Oh mijn hemel, laat het de volgende keer geen roze wezen :-)) Ik had al zoveel gehoord en gelezen over @RunningHans en nu eindelijk eens IRL. Het was precies zoals Paola in een tweet schreef ‘tot snel, blije mensen’ en dat was het ook, een groep blije, inspirerende mensen op een mooie dag. Ben erg trots dat ik erbij mocht zijn.

 6. Leuk de foto’s van alle editie’s. Het was een prachtige dag en fijn dat je deze weer mee kon lopen… en hoe… de heuvels waren een “koud” kunstje ;-). Op naar de 5e editie en volgend jaar weer een kustmarathon?

 7. Schijnt altijd een mooi feestje te zijn daar in Zeeland, moet het toch een keertje mee gaan maken (zeg ik al een paar jaar….). Maar de Kustmarathon, die ga ik dit jaar echt doen.
  En mooi Hans, dat jij het ook allemaal weer aankunt en zelfs nog kunt aantrekken voor een paar snelle kms…..You’re back!

 8. Super dat we er beiden na een jaar afwezigheid weer bij konden zijn. Het is inspirerend om je weer te zien lopen op zo’n prachtige dag, een zwaar parcours maar met nog meer leuke mensen en top organisatie.
  Fijne vakantie alvast en tot een volgende.

 9. Hey die Hans Jacq Petra Tiny RR Marco en de rest mooie groepsfoto leuk , Top om te lezen Hans dat het zo Super goed gaat, was zelf die dag bij de eerste editie van n nieuwe Natuur Marathon van Ingrid Peperkamp op het wandelpad N70 die we 3 x hebben gelopen rondom Beek // Berg en Dal Lood zwaar kan ik je zeggen n mooie strek makkertje, ik ga je weer zien Tot loop ze gr, coq

  • Wat een geweldig training voor de kust marathon. Heerlijk voor je dat je er weer bij bent. Ik hoop volgend jaar ook eens mee te doen.

   Groet MO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.