Texel, 2e keer mislukt

Op zaterdag soep eten bij Gina en Toon

Op zaterdag soep eten bij Gina en Toon

Twee jaar geleden was ik zeer enthousiast over de 60 van Texel. Het was toen een leuk weekend en zag uit naar 2013. Dan zou ik immers zelf deze afstand kunnen overbruggen. Helaas ging het in de week voor de loop fout. Op woensdag / donderdag begon ik met hoesten en proesten. Normaal geen probleem, dat “loop” i521721_294384600693210_1546318717_nk er wel uit. Dit keer was het anders. Ik voelde me niet goed. Rillingen over mijn hele lichaan en mijn eetlust werd steeds minder. En ik kan je verzekeren als mijn eetlust minder wordt, of zelfs helemaal verdwijnt, dan gaat het niet goed. Om een lang verhaal kort te maken, ik had er geen hoop meer in dat ik het zou gaan halen.

Het graf van De Knip

Het graf van De Knip

In 75 (ultra)marathons gestart en altijd gefinisht. Wat moest ik doen? Slapen lukte ook niet goed meer en een vieze smaak in mijn mond. Het leek wel of ik een zeehond had gezoend. 😉 Soms kwamen er dingen uit, die ik nog nooit had gezien. 😉 Gek genoeg was er geen tot nauwelijks koorts. Soms kwam de lijn tot 37,1 of 37,2 en dat was het. Ik had pijn in mijn buikspieren en mijn rug van het hoesten.

Voor de start

Voor de start

Gek genoeg vermaakte ik me nog wel tijdens het weekend. Uiteten op vrijdag en zaterdag smaakte nog wel. Op zaterdag soep eten bij Gina en Toon, een traditie inmiddels. Wandelen had ik ook wel zin in. Soms scheen de zon en soms sneeuwde het. Ik bezocht het graf van Jan Knippenberg. Bijzonder om dat nu een keer te doen.

Met Rinus

Met Rinus

Tijdens het ontbijt op Tweede Paasdag voelde ik me niet goed. Ik liet alles staan en speerde richting mijn kamer. Onderweg moest ik een noodstop maken om mijn hoofd tussen mijn benen te plaatsen (ja, ik ben lenig), anders was ik onderuit gegaan. Daarna verder richting bed. Zweten als een otter. Overleggen met Gudy. Ga ik starten of niet. Je hebt geen koorts, dan zie je wel hoe het gaat. Nog 3 beschuitjes naar binnengewerkt en buiten even een paar honderd meter gerend.

Achter haas Bjorn

Achter haas Bjorn

Richting start. Het was lekker fris. Wel mooi zonnig weer en een vervelende noordoosten wind, kracht 4. Daar gingen we. Rustig starten. Ik moet toegeven dat het de eerste 5 kilometer nog wel ging en hoop kreeg dat ik het zelfs zou halen. Tempo was niks en niet belangrijk. Toen de De Hors op. Het strand zou er hier goed bijliggen. Nou, dan moet ik het nog een keer mee gaan

15 km

15 km

maken als het slecht is. Misschien kwam het wel door mijn verzwakte lichaam. Hoe verder we kwamen en meer naar het noorden draaiden, hoe sterker de wind tegen kwam. Na een paar kilometer halen Rinus en Mo mij in. Zie het op 1.12. Het duurt niet lang of ze verdwijnen aan de horizon. Dan komt Bjorn langzij. Ik probeer een tijd in zijn spoor te blijven. Bjorn die mij moet hazen: ik heb het gewoon dan al nodig ;-). De wind wordt steeds heftiger op kop. Eindelijk mogen we het strand af bij 12 km. Het lopen gaat nog wel. Het tempo dat op het strand rond de 7′ per km lag,

Energieladies deden het prima bij de estafette

Energieladies deden het prima bij de estafette

gaat weer wat omhoog. Gelukkig mogen we na een kilometer of 17 weer het strand op. Het gaat steeds zwaarder en moeilijker. Het tempo zakt. Na De Koog weer het strand af en het weiland in, verder richting het noorden. De wind blijft maar op mijn kop blazen. Langzaam maar zeker zakt het vertrouwen. Dit ga ik niet meer halen. Niet qua

_DX_3499

inspanning die ik nog moet leveren en ook niet qua limiet. Bij een drankpost rond 26/27 km besluit ik het voorgezien te houden. Ik word door iemand naar een verzamelpunt 2 kilometer verderop gebracht. Daar kan ik in een auto van de EHBO zitten en wordt het uitvallersbusje opgeroepen. Ik heb er vrede mee. Het zat er niet in. Wel blij dat ik gestart ben, anders had ik dit waarschijnlijk nooit geweten en altijd twijfel gehouden of ik het had kunnen redden. Ik word afgezet bij de Stayokay en ga lekker douchen. Warm aankleden en naar de finish voor de deur kijken. De ene na de andere held komt binnen. De clubgenoten doen het prima. Andy loopt een geweldige 120 km, Gerard levert een puike prestatie en Carola wint de 60 van Texel. Super.

Carola Schot wint de 60 van Texel

Carola Schot wint de 60 van Texel

Op dinsdag vertrekken we weer richting het vaste land. De rest van de week ben ik ziek thuis van het werk. Sinds een dag voel ik me beter. Het was een flink virusje. Eens zien of driemaal is scheepsrecht in 2015 gaat werken.
Voor komende zondag hopen dat het lichaam voldoende hersteld is en proberen als Super Marathon Master voor de 24e keer de finish te halen bij de Marathon Rotterdam.

15 gedachten over “Texel, 2e keer mislukt

 1. Jammer dat het niet lukte maar toch een mooi weekend gehad en een geweldige foto. Over twee jaar poging nummer drie.

 2. Knap dat je met het virus in je lijf toch bent gestart. In 2015 moet het zeker lukken 3 x is ……
  Alvast heel veel succes a.s. zondag als super marathon master. Op naar de finish voor de 24e keer.

  • hans als je nog iemand weet voor mn startnummer gratis geen tshirt hou ik zelf voor konininginedag afhalen in ridderkerk 0654290116

 3. Heel veel succes zondag!
  Vertrouw op alles wat je voor Texel getraind hebt en dan gaat het zeker goedkomen!
  Over 2 jaar gaan we het gewoon weer proberen op Texel.
  Ze zijn nog niet an ons af!,

 4. zwaar kl*te natuurlijk. Maar ja, ziek zijn, daar is niets tegen de doen. Dapper om toch te starten; en net als je zegt; anders had je altijd de twijfel gehouden.
  hopelijk zondag toch fit in jouw marathon, en wellicht zie ik je nog
  en texel in 2015, wie weet. ik heb er alleen nog maar een DNS staan, dus…..

 5. Ik was niet echt van plan volgende keer nog een keer Texel te lopen. Maar ik had ook niet verwacht het niet te halen. Dit betekent veranderingen in de plannen en in 2015 ? Weer naar Texel natuurlijk.

 6. Hans, zo ontzettend jammer dat je ziek werd. Jij wist als een vd eerste van mijn plannen om Texel een keer te lopen. Beide geblesseerd, lang herstel, vorig jaar voorfietser tijdens de trainingslopen iedereen had het over Rotterdam en wij over Texel 😉
  Natuurlijk gaan we in 2015 weer, derde keer gaat het je lukken!!!
  Zal ik alleen Gudy wel missen de laatste kilometers;)

 7. Hi Hans,

  Wat ontzettend jammer van je voorbereidingen, maar misschien is er elders nog een ultra waar je die km’s die in je benen zitten kunt gebruiken (mits het virus je niet teveel heeft aangedaan natuurlijk). Super dat je toch gestart bent en met die instelling van jou moet het vast een keer gaan lukken.

  groetjes,

  Dorothé

 8. Je had er hard voor getraind en dat ziek worden net voor de 60 van Texel is zwaar klote. De 60 van Texel is als je fit bent al een hele kluif. Ik hoop dat je genoeg bent hersteld om in ieder geval jou marathon te kunnen lopen. Het blijft toch de mooiste. Succes Hans

 9. Balen, balen, balen! Maar als het lichaam niet meewerkt blijft er slechts 1, verstandige beslissing over. Je hebt hier natuurlijk geen r##t aan, maar met jou ervaring en doorzettingsvermogen ben ik ervan overtuigd dat je er in 2015 weer staat én de streep haalt.
  Ik hoop dat wij zondag beiden in staat en fit genoeg zijn om te starten. Mocht het mij niet gegeven zijn, dan wens ik je langs deze weg alvast heel veel succes bij jou 24e Rotterdam marathon.

 10. Het hele weekend had ik nog hoop dat je het gewoon zou redden. Maar toen je maandag ochtend bij het ontbijt wegliep… Ben blij dat je toch gestart bent en het was een eer om een stuk over het strand met je samen te mogen lopen.

 11. We zullen van nood nog eens naar Texel moeten Hans. Ik kwam net als vorige keer tot bijna 30 km. en kon daarna niet verder. 2015…wordt vast een goed jaar. (-;

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.