(We) lopen (we) nog (?)

Het is al weer enige tijd geleden dat ik een blog schreef. Tijd voor een update van de afgelopen weken.

Knie
Ik schreef al eerder dat na de marathon van Rotterdam mijn knie is gaan protesteren. Ik loop er nu nog voor bij de fysiotherapeut. Het schijnt te maken te hebben met kraakbeenprikkelingen. Ook het kniekapsel was geirriteerd en de rotatie, zeg maar de stand van het onderbeen was niet helemaal goed ten opzichte van het bovenbeen. En dan gaat de boel wringen. Iedereen met een kruisbandoperatie schijnt vroeg of laat te maken te krijgen met dergelijke kraakbeenprikkelingen. De structuur van de knie is na een operatie nooit meer 100% natuurlijk, waardoor het kraakbeen kan gaan irriteren. Zeker bij mij, want ik heb iets van 25 jaar zonder kruisband gelopen, dat is dus zeker een drastische wijziging van de structuur. In ieder geval gaat het de laatste weken veel beter, ondanks dat ik meer kilometers ben gaan lopen. Het is wel belangrijk dat ik de signalen van mijn knie goed in de gaten houd en daar de sportbelasting op aanpas. Bij pijn is het advies om gewoon overdag tape te gebruiken en juist niet bij het sporten. Tot zover het medisch bulletin.

Veluwezoomtrail (23/6)
Heeeel lang geleden had ik mezelf ingeschreven voor de veluwezoomtrail. En wel nog wel voor de 52 km. Dat was natuurlijk gekkenwerk met mijn knie en na de roparun en de Leiden marathon. Dus werd deze omgezet naar de 27 km. Samen met Gudy en Jacqueline heb ik deze trail gelopen. Pffffff, ik was blij dat ik de 27 km deed. Wat een zwaar parcours zeg. We deden er dan ook 3:06 over. Het was wel heel erg mooi op de Veluwe. Geen meter asfalt gezien. (Garmijncijfertjes)783994167Paardenmarktloop (27/6)
Een thuiswedstrijd voor ons. De paardenmarktloop lopen we altijd, indien mogelijk. De hele familie Van Klaveren stond dan ook aan de start. Ook vele atleten van CAV Energie staan traditioneel aan de start. Dochter Daniëlle liep de 5,2 km met haar collega’s van Het Koetshuis. Gudy en ik speelden voor haas van dochter Marlyn. Zij ging voor de 10,4 km en deed een aanval op haar p.r. En uiteraard kwam dat goed met twee van die snelle ouders ;-). Alles omgerekend en gedeeld kwam er op 10 km een tijd van 52’50” uit de hoge hoed. Geweldig. (Garmincijfertjes)785241471Midzomeravondloop (3/7)
Deze avond moesten er twee persoonlijke records sneuvelen. Van beide dochters. Over 15 km langs de Rotte bij Bleiswijk was de Midzomeravondloop. Gudy en Gina liepen ook mee. Een strak schema leidden ons naar mooie doorkomsttijden. Een kilometer voor het eind ging Marlyn er nog vandoor en kwam net aan de 1:24 netto en Daniëlle vloog een half minuutje later over de finish. Deze afstanden waren ook weer aangescherpt. Hier staat de finishfilm (Marlyn en Gina komen op 11:02 binnen en Daniëlle, Gudy en ik op 11:10 – finishklok geeft brutotijd). (Garmincijfertjes)

IMG_0557

Marathon Rotterdam (13/4/2014)
Al dat geren van de familie Van Klaveren heeft erin geresulteerd dat de dochters het plan hebben opgevat om op 13 april 2014 aan de start te verschijnen van de Marathon Rotterdam voor de volledige 42195 meter. De klavertjes 4 zullen dan gezamenlijk van start gaan. Dit zou uniek zijn als we dat mogen gaan beleven.

Hoka one one
Wat is dat nou weer zul je misschien denken? Ik houd altijd wel van een stuntje en iets uitproberen. Het gaat om hardloopschoenen. Met een hele dikke en brede zool. Dus veel demping. Op de site lees je er meer over. Er is ondertussen ook een Nederlandse Facebookpagina. De schoenen zien er zwaar uit, maar dat zijn ze niet. Voor het oog zijn het net klompen, maar afhankelijk van je maat, wegen ze vaak nog geen 300 gram. Let wel op welk model je neemt. Er zijn er voor kortere afstanden, tot de marathon en ultra’s. Ik heb de Bondi’s (tot de marathon). Ik moet wel zeggen dat ik normaal een (lichte) antipronatieschoen heb. Hoka kan die niet leveren. Alles is neutraal. Echter, door de dikke en brede zool wilde ik het wel proberen. Ondanks dat “zak” ik er toch nog enigszins doorheen, volgens video-opnames van trainer Kok. Dus ik wissel ze af met mijn “normale” schoenen. De demping is wel geweldig. Ik voelde gelijk de eerste keer mijn knie veel minder. Bovendien zijn vele types ook geschikt voor de trail.Hokaoneone

Zeeuwsetrainingsloop (11/8)IMG_4005Al voor het vijfde jaar organiseerde Jacqueline de Zeeuwsetrainingsloop. Een trainingsloop over de laatste 23 zware kilometers van het parcours van de kustmarathon. Een prima training voor degenen die deze marathon in oktober gaan lopen. Dit keer was de dresscode oranje. Dat kun je wel zien ook. Wil je volgend jaar ook mee, dan wordt het paars. Je bent gewaarschuwd. Net voor de start valt er nog eenIMG_3997 buitje, daarna is het droog met steeds meer zon en een fikse windkracht tegen. IMG_3970Maar dat is Zeeland. Altijd wind. We liepen direct 7 km over het strand. Daarna via de de duinen naar Domburg en vervolgens naar Westkapelle om af te sluiten met de hoogste duinen in Zoutelande en om het af te leren nog een kilometertje strand. Ik liep best wel lekker en keerde regelmatig om achterblijvers op te halen. Totaal kwam ik dan ook aan een afstand van 25,6 kilometer.
Na afloop kon er verfrissend gedocht worden op camping De Boogaard en werd er heerlijk gegeten in Het Verschil. Jacquline bedankt voor de organisatie en Fabiola en Ronald bedankt voor de foto’s. Ronald heeft ook nog een filmpje gemaakt. (Garmincijfertjes)foto3

Marathon München (13/10)
In oktober lopen Gudy en ik de Marathon van München met start en finish in het (oude) Olympiastadion. Hier zie je een impressie van deze stadsmarathon. En daarvoor moet natuurlijk getraind worden. We zijn begonnen met een duurloop van 23 km en vervolgens 25 km. Gudy liep vorig weekend al 28 km. Ik liep afgelopen zaterdag met Daniëlle een duurloop en kwam tot 25 km. Binnenkort gaan we richting de 30 km. Hopen dat we (en mijn knie) het volhouden.mun mar

3 gedachten over “(We) lopen (we) nog (?)

 1. Jij, en de Klavertjes vier in het bijzonder lopen lekker door.
  Het wordt een hele bijzondere marathon in april 2014, dat is nu al duidelijk.
  Succes met de laatste voorbereidende trainingen voor de aanstaande marathon en alvast heel veel plezier.

 2. Coach dat was weer 2 x gezellig samen lopen met af en toe een correctie … “armen laag” ;-).
  En de Veluwezoomtrail was/is prachtig… echt genieten.
  Dat zou mooi zijn jullie als gezin volgend jaar in Rotterdam gezamenlijk van start. En voor nu … succes met kilometers maken voor München.

 3. Best veel gelopen dus Hans. Leuk dat ik je tegenkwam in Zeeland. Die Paardenloop kende ik niet. Ik hou hem in de gaten voor volgend jaar. Zet hem op voor München en ik ben hele benieuwd of jullie volgend jaar allemaal aan de start staan in Rotterdam.

  Groetjes,

  Dorothé

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.