Marathon 114 en 115

Het schrijven van blogjes schiet er een beetje bij in. Zeg maar heel veel bij in. De motivatie is er niet echt. Toch is het leuk om weer eens wat vast te leggen voor het nageslacht (het worden er steeds meer ;-)). Onlangs las ik weer eens wat berichtjes terug van voorgaande jaren. En dan krijg je toch weer een glimlach op je gezicht.

Wedstrijdjes waren er vorig jaar niet dan wel nauwelijks. Toch heb ik nog 3 marathons kunnen lopen in een raar jaar. Geen gezellig dorpswedstrijdje over 10 km en geen grote stadsmarathons. Gelukkig kunnen we met onze hardloopsport nog wel steeds zelf ons rondje lopen. En konden we afgelopen zomer met de Energie Wieler Amateurs mooie fietsritjes maken.

Maar we willen meer. 2,5 jaar zonder Marathon Rotterdam is toch wel echt lang. Met de vaccins lijkt het de goede kant op te gaan. Hopelijk kunnen we rond half 2021 weer een beetje alles bij het oude hebben.

Marathon CAV Energie (Van der Valk) – 25 oktober
Toen de Marathon Rotterdam in 2020 voor de tweede keer werd afgelast, was het idee ontstaan om binnen onze club voor alleen leden een loop te organiseren. Toen het idee ontstond, mocht dat nog van Mark Rutte en het OMT. We hebben er veel werk aan gehad. Vrijwilligers hadden zich al aangemeld. Alles stond in de planning voor een kwart, halve, driekwart en hele marathon. Meer dan 80 clubgenoten hadden zich ingeschreven.

En toen kwam Mark met zijn persmoment persconferentie. Nog maar groepjes van 4 en geen evenementen en wedstrijden. Dat laatste was het ook niet, maar toch. Dit ging hem niet worden met 80 lopers.

De lopers van de B-groep, die het meest vertegenwoordigd waren op de marathon, besloten dan maar individueel en op eigen initiatief de langste afstand te gaan lopen. Zo gezegd, zo gedaan. Andy had het parcours zeer minutieus en nauwkeurig nagemeten (4 x 10,55 km), zodat mijn garmin bij de finish precies op 42,2 kilometer uitkwam.
Een aantal fietsers was bereid met een loper mee te fietsen. Prima geregeld en verzorgd. Over een drankje hoefden we onderweg niet na te denken. Gudy reed van voor naar achteren en zelfs over de weg om ons van het nodige vocht te voorzien. Ook Spotify-Jos was erbij met verzoeknummers. Dat gaf een goede motivatie voor Martin, Dominique en mij. En Peter had zelfs een medaille geregeld. En ten slotte werden de eindtijden ook nog genoteerd. Nou, hij is dan wel niet officieel, maar ik hem meegeteld: nummer 114. Er werden overigens meer geweldige tijden en ongeldige persoonlijke records gelopen.

Bij de start heerste toch wel een soort opgewonden sfeer. Het gaf een klein beetje Coolsingel-gevoel. Spotify-Jos liet Lee Towers uit zijn boxen klinken en Gerard was aan het aftellen voor de start van de NN-Runningapp: one minute to go.

Het lopen ging super. De tweede helft iets van 10 seconden sneller. Dat kan beter. Een gemiddelde van 5.32 per km gaf een eindtijd van 3:53 op de klokken. Het was reuze leuk georganiseerd. Nu in april de marathon in Rotterdam weer niet doorgaat, verwacht ik wel een tweede editie.

De helden met hun medaille

Mollen Marathon – 11 november (115)
Na 2,5 week begon het al weer te ‘kriebelen’. Ik was vrij goed uit de vorige marathon gekomen. Ik moest nog wat vrije dagen opmaken. En waar je kan in dit tijdperk altijd een marathon lopen? Dat is bij de Mollen Marathon van Ben in Almere. Ik besloot Ben te mailen of het doorging. Gelukkig was er nog een loper en zo stonden we om 9 uur met 3 marathonlopers aan de start. Ben zijn vrouw liep een korter stuk.

Ik had hier 1 keer eerder gelopen (deze link ook aan klikken voor meer informatie over deze marathon en foto’s). Ik was bekend met de route. Jammer genoeg niet de route door het bos. Die is mij nog niet bekend. Helaas halen ‘vandalen’ daar steeds de linten weg, die Ben ophangt.

Ik startte met Klaas. Hij loopt sneller en wist de route niet. Zo liep Klaas in het begin wat rustiger en ik iets sneller. Na een kilometer of 5 was Klaas de route bekend en kon ik wat rustiger gaan lopen. Het doel was dit keer 4:18 tot 4:20. Tijden die ik nog niet had gelopen. Nu nog een stuk of 7 eindtijden lopen en dan ben ik op alle eindtijden in een uur op de marathon gefinisht. Helaas lukte het niet om langzamer te lopen: dat heb ik wel eens meer gehoord. Ik kon toch nog aardig het tempo blijven lopen. En keek zodoende naar een snellere tijd op mijn lijstje. Het werd uiteindelijk 4.08. Als je iedere keer hetzelfde rondje loopt kan je steeds goed berekenen hoe lang het nog duurt voordat je weer bij het keerpunt bent.

De volledige uitslag vind je hier. Ben liep overigens zijn 954e (ultra)marathon. Nu ik dit schrijf zullen het er wel een paar meer zijn.

Een gedachte over “Marathon 114 en 115

  1. Pingback: Pacen in Eindhoven | RunningHans

Reacties zijn gesloten.