Vakantie, sneeuw en 2011

2010-12-17 11.56.19 Na de marathon van vorige week zondag, vertrokken Gudy en ik maandag voor een midweekje relaxen. Dat deden we in Landgoed ’t Loo in ’t Loo-Oldebroek. In Elburg werden maandagmiddag de boodschappen, na eerst een bak koffie en een soep te hebben genuttigd bij AC ’t Harde, ingeslagen. Toen we buiten kwamen begon de eerste sneeuw al naar beneden te dwarrelen. Snel naar ons huisje met zonnebank, sauna, vaatwasser, senseo, flatscreen (ook in de slaapkamer), magnetron, en nog meer van dat soort zaken die ervoor zorgen dat je je huisje niet meer uit wil. Op dinsdag is de kou getrotseerd door een mooie boswandeling. Woensdag werd Zwolle bezocht en konden de nodige kerstinkopen worden gedaan. Donderdag was een regenachtige dag. Lekker binnen blijven dus en films kijken. Gedurende deze week keken we TBS, De hel van ’63, Public Enemies, Terug naar de Kust en De Dominee.

Hardlopen? Wat zeg je nu? De hardspullen gingen weer netjes en schoon in de tas mee naar huis. Op vrijdag, de sneeuwdag, terug naar Rotterdam. Tot Utrecht was de weg goed te berijden. Vanaf daar werd het minder. Omdat we de spits voor waren, was er geen file. Wel rustig rijden. In 2,5 uur waren we thuis. Dat viel reuze mee in vergelijking met mensen die later die dag de weg opgingen.

Bij thuiskomst zag ik tussen de post een grote envelop liggen. Grote enveloppen trekken altijd meer de aandacht. Wat was dat nou? Eens goed kijken. Er zat een kaartje bij. Een kaartje van Jacqueline met dank voor het maken van de schema’s en het haaswerk in Spijkenisse. En wat zat er nog meer in de enveloppe. Een paar Asics hardloophandschoenen. Was Jacq vorige week zondag toch nog goed bij de les. Ik had mijn handschoenen met gaatjes laten zien (ooit eens flink op mijn snufferd gegaan) en had zelfs gezegd dat ik de avond ervoor nog een “duim had dichtgenaaid”. Dat heeft ze goed onthouden. Ze zitten heerlijk. Bedankt Jacq.

De oude en nieuwe handschoenen 

Zaterdag was het weer tijd om me in te zetten voor het goede doel. Op winkelcentrum De Terp in Capelle aan den IJssel heb ik staan collecteren voor de RoPaRun. Veel teamleden van Team 78 stonden die dag op verschillende winkelcentra. Ik ben benieuwd wat dit heeft opgeleverd. Het liep best goed.

5bff89a32eVoor vandaag had ik het plan om 10 km te lopen tijdens de Kerstloop van CAV Energie. Zoals bekend gingen weinig hardloopwedstrijden (en voetbalwedstrijden) door. Zo ook de Bruggenloop in Rotterdam. Deze loop, die voorheen in februari werd gelopen, is in 2009 verplaatst naar de gezellige decembermaand, zoals de organisatie aangaf. Ook vorig jaar in december 2009 werd deze loop afgelast. Dit betekent dat de laatste Bruggenloop in februari 2008 is gelopen. Nu wordt het weer wachten tot december 2011: Bijna 4 jaar geen Bruggenloop. Zou deze loop de Halve Marathon Rotterdam achterna gaan of wederom naar een andere maand verplaatst worden?

Een afgelasting had ik al zien aankomen en besloot daarom gisteren al 10 km door de sneeuw te rennen. Ik kon net binnen het uur blijven. Vandaag was het niet beter met het parcours. Met Gudy trok ik er 7 km op uit. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Het was genieten. M’n voeten zakten diep in de sneeuw. Het was lekker. We bleven net onder de 7′ per/km

Voordat we het weten staat 2011 weer voor de deur. We beginnen op 9 januari 2011 met de marathontrainingslopen van CAV Energie. Organisator Kok trekt weer alles uit de kast. Wil je in een geleidelijk (rustig) tempo naar je voorjaarsmarathon toewerken, dan ben je van harte welkom. Hier lees je meer over de lopen.

In de planning richting de 60 van Texel staan achtereenvolgens de Midwinter Marathon, Binnenmaas Marathon en de Marathon Rotterdam op het programma. Uiteraard tussendoor de nodige (lange) trainingen. Misschien is het wel leuk om met een groepje de Binnenmaas Marathon als duurloop te lopen. Er zijn velen atleten die voor de 60 van Texel gaan, zodat het gezamenlijk lopen van de nodige kilometers (in een kille polder) uitkomst kan bieden. In Rotterdam heb ik het plan om over de marathon ongeveer 4 uur te gaan doen. Waarschijnlijk zijn er wel atleten die deze tijd aanspreken. Ik zou zeggen, sluit aan…… en geniet. Verder staat er, behalve de Leiden Marathon en de Roparun, nog niets vast.

Zal RH weer deelnemen aan de Kustmarathon op 1 okober 2011? (deze foto komt uit het Kustmarathonboek 2010)

19 gedachten over “Vakantie, sneeuw en 2011

 1. Heerlijk ff weekje weg (in een mooie omgeving;-)). Die handschoenen komen nu wel heel goed uit, wat is het koud maar ozo lkr weer om te lopen. Leuke planning voor 2011 gaan elkaar vast wel ergens zien.

 2. Ha, kan ik zeggen dat ik de laatste Bruggenloop, bijna 3 jaar geleden, heb gelopen.
  Lekker relaxed midweekje gehad, en de plannen al weer klaar voor 2011; maak er mooi jaar van, maar dat zal wel lukken

 3. Goed gepland om lekker een midweek ertussen uit te gaan na de marathon. De Binnenmaas marathon is er eentje om over na te denken.
  Laat die Jacq toch ff zien dat ze ondanks het afzien toch behoorlijk scherp was.
  Hans en Gudy, hele fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling.

 4. Dacht al was was ie van de week… Zelf ook vandaag pas weer voor het eerst gelopen. Ging goed ondanks de sneeuw… Apeldoorn gaat niet vanwege een andere afspraak. Ga dus gewoon tempo maken.

 5. Hoi Hans, zo te lezen n leuke vakantie gehad en mooie plannen voor volgend jaar, Jammer dat de loop bij Energie werd afgelast ik had ook het plan om de 10 km te lopen,volgende keer beter. Groet GJ,,

 6. Ja, als de sneeuw net gevallen is valt het best te doen, hardlopen. Zal mij benieuwen hoe het de komende dagen zal gaan, ‘wij’ Hagenezen zitten net in de hoek van de dikste lagen sneeuw, wat heel mooi is maar ook veel rommel geeft. Lekker trouwens zo’n vakantietje tussendoor!

 7. Lekker zo’n vakantie op de Veluwe.Tijd om de batterij weer eens lekker op te laden.Ga je zien in Apeldoorn op 6 Februari 2011.Veel succes en plezier met lopen.

 8. Mooi programma voor 2011. Denk dat ik je vaak ga tegenkomen komend jaar. Denk dat ik ook nog eens gebruik ga maken van je haas kwaliteiten. Maar eerst fijne feestdagen en een gelukkig maar natuurlijk ook een gezond en een blessurevrij 2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.