Spark Marathon – nr. 50 is binnen

Vandaag was het dan zover, onze Centipedemarathon en mijn 50e marathon ging van start. Al vroeg was ik op de atletiekbaan van Spark aanwezig. Ten eerste voor een mooie parkeerplek en ten tweede omdat we het nodige te doen hadden voordat we om 11 uur aan het elastiek konden vertrekken. Foto’s moesten er (voor de sponsors) gemaakt worden, de laatste loopafspraken namen we door en TV Rijnmond stond klaar om opnames te maken voor een tv-uitzending (je hebt wel Real-player nodig). En er werd een Kika-stand ingericht. Aan het eind van de loop is er door Ton ook nog een radio-interview voor Rijnmond gegeven. De uitzending hiervan is op maandagmorgen.

In de loop van de ochtend, maar ook onderweg kwamen we veel Energiers tegen. Ook veel mensen die (onderweg) speciaal naar ons kwamen kijken. Super gaaf. Allen bedankt. Vooral Jopie en Hans van Kempen waren super met hun opblaas50. Zij stonden midden in de polder. Geweldig. En Ton Kuhlmann en mijn dochter Marlyn met vriend Edward. Clubgenoot Peter met partner. En dan iedereen die bij de finish was. Teveel om op te noemen. Super zijn jullie. Natuurlijk speciale dank aan iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan de cheque, gemaakt door trainer/coach Kok, van maar liefst € 6.600,-, die we vandaag konden overhandigen aan een vertegenwoordiger van Kika. Ook dank aan de kledingsponsors: PKrun, Sport2000, Caiway, GaGa-Republic, Non stop reclame en sportsocks.nl.Ook atletiekvereniging Spark verdient een pluim. Voor de prima organisatie en de zeer soepele medewerking aan onze centipedemarathon.
Dan heb ik vandaag weer de hand mogen schudden van Bjorn, Rinus, Mo, Gert-Jan, Richard, Ronnie en Janna en kon ik kennis maken met Pim. Iedere keer weer bijzonder om webloggers te ontmoeten. Uiteraard ook de loggers en clubgenoten Mark, Ton en John waren van de partij.

SAMSUNG DIGITAL CAMERADe begeleiding op de fiets van onze duizendpoottreintje was vandaag in handen van Wil, Mariska en Jan. Zo konden we de drankposten overslaan en doorlopen. Iedere loper kon 2/3 bidons in een krat op de fiets kwijt. Er werd door Jan ook veel gefilmd en foto’s gemaakt. Super dat jullie dat gedaan hebben.

Dan de loop. Ton had de lopers allemaal een plek aan het elastiek gegeven. Om en om, één links en één rechts. Met musketonhaken zat een ieder aan het elastiek vast. Ik liep als één na laatste. Gerard kon als laatste zijn voeten lekker de lucht in gooien. Het plan was om iedere 10 km te wisselen, zodat Gerard en ik voorin kwamen te lopen. Omdat Ton en Frans het prima deden, zijn we zo maar blijven lopen. Bij de start was het druk. De halve marathonlopers gingen gelijk met de marathonlopers van start. We liepen eerst 700 meter op de baan. Dit deden wij op de buitenste baan. Zo waren de snelle lopers ons gelijk voor en liepen we bij het verlaten van de baan al snel bij lopers in hetzelde tempo. Clubgenoot Jos was al vooruit. Pieter, Gudy, Gina, Dick, Esther, Hans en Gert-Jan liepen met ons op. Jos en Pieter liepen ook de marathon.Na 2 km liep er al bijna een parcourswacht dwars door het elastiek in. Door snel reageren van Ton ging dat nog goed. Nog geen km. verder was de achterband van onze fietser Mariska plat. Dat begon goed. Geen fiets en geen drank. Door snel handelen van Jan kwamen de bidons toch nog op tijd. Mariska had ondertussen bij een familielid in Spijkenisse een nieuwe tweewieler gehaald en kon pas weer bij 21 km aansluiten.

Kopie van IMG_0481We hebben vooraf goede afspraken gemaakt. Altijd rechts lopen. Passeren van obstakels ook altijd rechts. Obstakels tijdig melden en naar de achterkant van de duizendpoot door communiceren. De bidons van de lopers aan de voorzijde stonden in fiets 1 en de bidons van de achterste stonden in fiets 2. Het drinken liep hierdoor vrij vlot. Het lopen ging verder ook goed. We zijn allen goed getrainde lopers die een marathon in dit tempo aan moesten kunnen. Ons doel was met 11 lopers binnen de 4 uur finishen. En dat is gelukt. Onze eindtijd was 3:54:50 (bruto) en 3:54:27 (netto). Hier vind je de totale uitslag. Vermeldenswaardig is het persoonlijk record van Mark.

SMS2008_3433Het plan was om kilometertijden van 5’30” – 5’35” te lopen. Zo zouden we speling overhouden op een eindtijd van 4 uur. Het 5 km-punt passeerde we in 27:30. Na 7,5 km gingen de halve marathonlopers rechtsaf. Helaas dacht Ton dat wij ook de halve marathon liepen en ging ook rechtsaf. Even werd het elastiek getest, waarna Ton en zijn volgers omkeerden en het juiste parcours volgden. We liepen via Geervliet, Zuidland, Simonshaven weer terug naar Spijkenisse. Onderweg reed regelmatig de wagen van TV Rijnmond bij ons in de buurt, om nu en dan opnames te maken. Ton en Frans en later Ton en PetervS liepen een perfect tempo. Eigenlijk liepen we alles vlak in ongeveer 5’30” per km. Bij 35 km ging het tempo ietsje terug, zodat we gemiddeld op 5’33” per km zijn uitgekomen. Prima gedaan door de koplopers.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAHet weer was vandaag uitstekend. Lekker zonnetje, graadje of 8/9 en weinig wind. Aan het elastiek hadden we vlaggetjes gehangen. Zo was het (bruine) elastiek goed zichtbaar voor ons, maar ook voor andere lopers. Bij 18 km haalden we Jos in. Helaas kon hij niet aanklampen. Pieter heeft tot 29 km bij ons kunnen lopen. Pieter heeft onderweg zelfs nog herhaaldelijk geholpen met het aanreiken van de drank. Onderweg in de dorpjes af en toe mensen die stonden te klappen. Heel geweldig was de gift die we in Simonshaven kregen en uiteraard ook de financiële bijdrage van Spark bij de finish.

Na afloop hebben we met heel de groep, trainer Kok en de vrouwen bij Spark chinees gegeten. Heel gezellig om dit bijzondere evenement op deze manier af te sluiten. Het was een dag om nooit meer te vergeten. Eén minpuntje. 3:54 had ik al ;-(.
Meer foto’sfoto’sfoto’s en maandag 8/12 nog een stukje in het Algemeen Dagblad.

34 gedachten over “Spark Marathon – nr. 50 is binnen

 1. Zit net je verslag te lezen en een aantal eerdere logs.
  Super prestatie met een zeer mooi bedrag als resultaat.
  Dit zul ze zeker niet snel vergeten ook al omdat het de 50tigste marathon is.
  Zal de feed eens nakijken blijkbaar zit daar ergens een probleem.

 2. Wat een bekroning voor je 50e marathon!! heel heel goed gedaan! Wat een superactie en een geweldig goed doel!
  enneh.. leuk filmpje met bekende bloggers!

 3. ondanks het enorme minpunt van alweer een 3u54 dient gezegd te worden dat jullie het schitterend hebben gedaan, zowel bij het ophalen van de fondsen als bij de marathon zelf … super!!

 4. Mooi.Fantastisch.Geweldig.Leuk verslag van een prachtige teamprestatie voor een goed doel. Erg speciaal. En dan ook nog effe een individueel jubilieum vieren. Daar moet je wel een goed gevoel aan over houden!

 5. Gefeliciteerd Hans met je 50ste marathon nu de volgende 50 mischien wel kijk maar naar Mo.
  Ik vond het geweldig zondag, en ik was ook blij dat ik n stukje mee kon lopen in jouw 50ste marathon, liefst had ik hem helemaal gelopen maar dat kon nog niet,mooi bedrag hoor voor Kika.

 6. Geweldige actie Hans! Een memorabele marathon voor jou in meerdere opzichten. En ’s avonds toen je in bed lag en je ogen dicht deed, voelde je nog steeds het elastiek?

 7. Hans gefeliciteerd met nr 50 !
  Jammer dat je die tijd al had staan.(grapje)
  Trouwens ook alle Energiers aan het koord gefeliciteerd!

 8. hallo hans gefeliciteerd met je 50ste marathon ,en de hele ploeg met de prestatie van deze centipede loop,wij hebben ook de foto’s bekeken goed hoor.

 9. Bravo! Behoorlijk snelle diertjes, die duizendpoten.
  Ik ben heel nieuwsgierig hoe je over een jaar of drie marathon nummer honderd gaat lopen, als menselijke piramide?

 10. Hoi Hans, geen moment getwijfeld aan jullie capaciteiten om dit unieke evenement te volbrengen. Van harte allemaal, mooie prestatie want voor sommigen atleten is langzamer lopen veel moeilijker dan harder. Jij bovendien extra gefeliciteerd met je 50e marathon, er zullen er nog vele volgen, wie weet verbeter je het record van Aadje Vink nog eens? Bedankt dat jullie geregeld hadden mij op te halen met m’n gipspoot en in jullie “centipederoes” mocht delen en genieten van een gezellig samenzijn met een heerlijke chinese maaltijd, super.

 11. Super hans, ik heb eerst bij jouw ingelogd toen ik zonet thuis kwam. Was erg benieuwD!
  Gefelicteerd jullie allemaal, kanjers!
  en jij met je 50ste, mooi hoor. Ik heb er nog een paar te gaan maar ben onderweg 🙂

 12. Een hele bijzondere je 50ste die zal je nog lang bijblijven…Hans! Niet alleen jij maar allen die aan het elastiek zaten van harte proficiat!! De grootstse winnaar Kika.. toch!!

 13. Hans, leuk om je voor de start even te spreken. Gefeliciteerd met deze bijzondere 50e Marathon en de actie eromheen. Uiteraard ook een pluim en woord van dank aan alle andere centipede betrokkenen. Dreamteam 1 heeft het helemaal waargemaakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.